>> תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה
ראש המחלקה: ד"ר עופר שוורצגלס
משך הלימודים לתואר בוגר: 4 שנים (162 נקודות זכות)
המחלקה מעניקה את התואר האקדמי בוגר במדעים - Bachelor of Science
במאה ה-21 האלקטרוניקה מצויה בכל מקום: ממערכות תקשורת לוויינית, סלולר ומחשבים, דרך מערכות נשק מתוחכמות, מערכות בקרה ברכב, צעצועי תינוקות, מערכות קול ותמונה, ובעתיד הקרוב - אף בגוף האדם והחי. בהתאמה, תחומי העבודה של בוגרי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה רבים ומגוונים: מתכנון מעגלים חשמליים ושבבים (צ'יפים) עבור מערכות ויישומים, דרך תכנון, בדיקה, תיקון ושיפור מערכות תקשורת, עיבוד תמונה, עיבוד קול, אבטחת מידע, מחשוב, תאורה ומכונות, ועוד היד נטויה והראש חושב, ממציא ומפתח.
כדי לספק את צרכי התעשייה הוקמה בשנקר המחלקה להנדסת חשמל אלקטרוניקה המשלבת סגל איכותי, עדכנות אקדמית, קשב לצרכי התעשייה ופתיחות כלפי ציבור הסטודנטים. הלימודים בה בנויים מקורסי ליבה (מתמטיקה, פיסיקה, מחשבים), קורסי חובה מחלקתיים וקורסי בחירה מתוך 4 התמחויות שונות, שנועדו לתת מענה לנדרש בתעשייה: תקשורת אלקטרונית, מעגלים משולבים על גבי שבבים (תכנון צי'פים), התקני ומערכות מאור ותאורה והתמחות חדשה ברובוטיקה המשלבת אלקטרוניקה ומכונות.
ברוח התפיסה השנקרית, מקיימת המחלקה קשרים הדוקים עם הגופים המובילים בתעשייה הישראלית. בתוך כך, מוענקת מלגת שכר לימוד לסטודנטים משנה א' שעונים לקריטריונים המתאימים. סטודנטים שיסיימו שנה זאת בהצטיינות, יקבלו מלגה גם בשנה ב'.
תוכנית הלימודים:
הלימודים במחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בשנקר מתקיימים בקבוצות קטנות ובאווירה נעימה ומועברים על ידי טובי המרצים מן האקדמיה והתעשייה.
המעבדות העומדות לרשות הסטודנטים משוכללות ביותר ומצוידות במיטב המיכשור המתקדם, כשלכל סטודנט תחנת עבודה ממוחשבת.
תכנית הלימודים בנויה מארבעה נדבכים:
1. הקניית רקע רחב ומעמיק במדעי היסוד (מתמטיקה, פיסיקה ומחשבים).
2. פיתוח הכישורים בתחומי ההנדסה והניהול.
3. החשיפה למתרחש בתעשיית הטכנולוגיה העילית העולמית ואמצעי התקשורת המתקדמים.
4. טיפוח היכולת היצירתית, שמטרתה להכשיר את הבוגר ליזמות עסקית ולפיתוח רעיונות.
לשלב בין לימודים לעבודה: תואר מהנדס במערך זמן גמיש
המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בשנקר מציעה מסלול לימודים גמיש המאפשר שילוב בין עבודה במשרה מלאה ללימודים גבוהים. תוכנית הלימודים במסלול זה - על כל תכניה האקדמיים - זהה לחלוטין למסלול הרגיל ובתום 4 שנים היא מאפשרת קבלת תואר מהנדס (B.Sc) בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
מערכת השעות במסלול הגמיש מורכבת מיום לימודים מלא (חמישי) ושני חצאי ימים (שישי בבוקר וראשון בערב) - סה"כ כ-18 שעות שבועיות. כדי להדביק את פער השעות בין המסלול הגמיש למסלול הרגיל, מתפרסים הלימודים על פני 3 סמסטרים בשנה הכוללים קורסי קיץ כך שכל שנת לימודים אקדמית נפתחת באותה נקודת מוצא. שימו לב: סטודנטים החייבים בלימודי אנגלית (בהתאם לציון שנקבע בבחינת המיון) ילמדו את הקורס בנוסף למערכת השעות של המסלול הגמיש.
איך מתקבלים למחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה?
בגרות: ממוצע 85 ומעלה, כולל בונוסים (עבור לימודים ברמה של 4 ו-5 יחידות לימוד באנגלית, מתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומדעי המחשב).
פסיכומטרי: מינימום ציון פסיכומטי של 620, או הנדסאי בממוצע של 90 ומעלה בבחינות החיצוניות ובפרויקט הגמר.
קורסי הכנה: המתקבלים ללימודים במחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה צריכים להשתתף בקורס קיץ במתמטיקה ופיסיקה ולהשיג ציון עובר, זאת למעט הזכאים לפטור. עלות הקורס במתמטיקה ובפיסיקה עומדת על 1,800 ש"ח. הנחה של 10% תינתן ללומדים ב-2 קורסי הכנה ומעלה, ו-50% הנחה ללוחמים. שימו לב: קורסי ההכנה במתמטיקה ובפיסיקה מתקיימים בחודשים יולי ואוגוסט וכל קורס דורש 10 שעות לימוד שבועיות.
זכאים לפטור מקורסי הכנה: בעלי ציון 85 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (4 יחידות), או בעלי ציון 75 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (5 יחידות) זכאים לפטור אוטומטי מלימודים בקורסי ההכנה; בעלי ציון עובר במבחן הבגרות בכימיה אינם נדרשים לקורס הכנה בתחום זה. שימו לב: מתקבלים שאינם זכאים לפטור על-פי הקריטריונים, יכולים להירשם למבחני פטור לקורסי ההכנה, המתקיימים כשבועיים לפני מועד פתיחתם. עלות כל מבחן: 120 ש"ח.
קבלת פטור על סמך לימודים קודמים: סטודנטים שלמדו בעבר במוסד אקדמאי אחר מתבקשים להעביר גיליון ציונים וכן את הסילבוסים של הקורסים שלמדו, זאת על מנת לבחון התאמתם לקורסים בתוכנית הלימודים וקבלת פטור במקצועות אלו.
חשוב לדעת:
* ניתן לבצע בדיקת סיכויי קבלה חריגים במקרים של ציונים הנמוכים מדרישת הסף. ועדת הקבלה רשאית על פי שיקוליה לקבל ללימודים מועמד שנתוניו חורגים מן הכתוב לעיל.
* אנו ממליצים לאלו שעשו בגרות לפני מספר שנים להירשם לקורסי הקיץ גם אם הם פטורים, על מנת לרענן את החומר. אפשרות נוספת היא לבקש את נושאי החומר הנלמד בקורסים ולחזור על החומר באופן עצמאי.
* כל ההודעות בעניין מועמדות ללימודים, כולל זימונים לבחינות והודעות על קבלה/אי-קבלה, נשלחות בדואר אלקטרוני - אנא הקפידו על תקינות הפרטים בעת ההרשמה.
* מידע נוסף ניתן למצוא בתקנון שכר לימוד.
>> תואר ראשון בהנדסת תוכנה
ראש המחלקה: ד"ר אמנון דקל
משך הלימודים לתואר בוגר: 4 שנים (160 נקודות זכות)
המחלקה מעניקה את התואר האקדמי בוגר במדעים - (Bachelor of Science (B.Sc
מטרת תכנית הלימודים במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר היא להכשיר מהנדסי תוכנה במגוון תחומים, בהם: הנדסת תוכנה, ניתוח מערכות, תכנון ובנייה של יישומי Desktop, יישומי Web, יישומי Mobile ושירותי אינטרנט, מערכות משובצות-מחשב, טכנולוגיות תמיכה למשחקי מחשב ושיטות אינטראקציה חדשות.
מדי שנה משתלבים הבוגרים בתעשיות ההיי-טק ובארגוני שירות המשתמשים במיחשוב מתקדם ורבים בוחרים להמשיך במסלול האקדמי-מחקרי ולומדים לתואר שני ושלישי באוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם.
אז למה ללמוד הנדסת תוכנה דווקא בשנקר? בגלל שיתוף הפעולה הפורה עם הפקולטה לעיצוב, שמאפשר מגוון אפשרויות מרתק שלא תמצאו במקומות אחרים; בגלל העיסוק המעמיק בנושאי "מיחשוב בידורי", שיעניק לכם הזדמנות להתמקצע בתחום החם בתעשייה; בגלל שאנחנו מציעים מעבדות חדישות בהן תוכלו לעסוק במחקר ופיתוח של תחומי מובייל, להתנסות בבניית מערכות מתוחכמות ועוד; בגלל ההכשרה ליזמות וניהול מוצר שתאפשר לכם לקדם את הרעיונות שלכם; בגלל הקשר עם התעשייה וההזדמנות להשתלב בצמרת ההייטק הבינלאומית.
תכנית הלימודים:
תכנית הלימודים של המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר נבנתה כך שתקנה לסטודנטים רקע רחב ועמוק במדעי הייסוד (מתמטיקה, פיסיקה ומחשבים) לשם עבודה במחקר ופיתוח (מו"פ) תעשייתי, יחד עם פיתוח כישורים בתחומי ההנדסה והניהול. בתוך כך, מתקיימים במחלקה מפגשים עם מרצים אורחים מהתעשייה, כמו גם פרויקטים משותפים, במטרה לחשוף את הסטודנטים לחידושים האחרונים בתחום. הקורסים השונים מעודדים ידע אודות חדשנות בהיי-טק, במטרה להכשיר את הסטודנטים ליזמות עסקית ולפיתוח רעיונות באופן מתודי וישים, כמו גם הבנה של צרכי התעשיות המסורתיות באופן שיאפשר פיתוח, יישום וניהול של טכנולוגיות עיליות באופן המתאים ביותר לצרכים השונים.
במהלך שנים ג' ו-ד' של לימודי התואר, נדרשים הסטודנטים להשלים 21 נקודות זכות ממגוון קורסים בחירה, בהתאם לחלוקה הבאה:
קורסי בחירה ממסלולי ההתמחות השונים: 15 נקודות זכות (לשם השלמת מסלול התמחות נדרשות לפחות 9 נקודות מהמסלול).
קורסי בחירה כלליים: 6 נקודות זכות.
תחומי ההתמחות במחלקה:
Analytical Computing: תחום המשלים את קורסי הנדסת התוכנה הנלמדים במסגרת לימודי הליבה, תוך דגש על שיטות הנדסיות ואנליטיות לפיתוח מערכות תוכנה.
Network Computing: המסלול מתמחה בטכנולוגיה, בתוכנה וביישומים של עולם האינטרנט, בהתאם להתבססות ההולכת וגוברת של האינטרנט בעולם המחשבים וההשפעות המהותיות ומרחיקות הלכת שלו בזירה המסחרית, התעשייתית והתרבותית.
Device Computing: מהפיכת מיחשוב המגע והטלפונים החכמים, שפרצה לחיינו עם הצגת האייפון הראשון, הובילה לכוח מיחשוב זול ונגיש שיצר הצלחה תעשייתית אדירה ברחבי העולם. תחום משיק לכך הוא ה"מיחשוב הבידורי", המציע מערכות חישה ושליטה על המתרחש במחשב (לדוגמא: חברת "פריימסנס" הישראלית שפיתחה את הטכנולוגיה שבבסיס מערכת הXBOX Kinnect) ומנועי תלת-ממד.
בנוסף לכל אלו, מעמידה המחלקה לרשות הסטודנטים העובדים מסלול גמיש, שמאפשר להם לשלב בין לימודים לתואר ראשון ועבודה במשרה מלאה.
לשלב בין לימודים לעבודה: תואר מהנדס במערך זמן גמיש
המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר מציעה מסלול לימודים גמיש המאפשר שילוב בין עבודה במשרה מלאה ללימודים גבוהים. תוכנית הלימודים במסלול זה - על כל תכניה האקדמיים - זהה לחלוטין למסלול הרגיל ובתום 4 שנים היא מאפשרת קבלת תואר מהנדס (B.Sc) בהנדסת תוכנה.
מערכת השעות במסלול הגמיש מורכבת מיום לימודים מלא (חמישי) ושני חצאי ימים (שישי בבוקר וראשון בערב) - סה"כ כ-18 שעות שבועיות. כדי להדביק את פער השעות בין המסלול הגמיש למסלול הרגיל, מתפרסים הלימודים על פני 3 סמסטרים בשנה הכוללים קורסי קיץ כך שכל שנת לימודים אקדמית נפתחת באותה נקודת מוצא.
שימו לב: סטודנטים החייבים בלימודי אנגלית (בהתאם לציון שנקבע בבחינת המיון) ילמדו את הקורס בנוסף למערכת השעות של המסלול הגמיש.
איך מתקבלים למחלקה להנדסת תוכנה?
בגרות: ממוצע 85 ומעלה, כולל בונוסים (עבור לימודים ברמה של 4 ו-5 יחידות לימוד באנגלית, מתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומדעי המחשב).
פסיכומטרי: מינימום ציון פסיכומטרי של 620, או הנדסאי בממצוע של 90 ומעלה בבחינות החיצוניות ובפרויקט הגמר.
קורסי קיץ: המתקבלים ללימודים במחלקה להנדסת תוכנה צריכים להשתתף בקורסי קיץ במתמטיקה ולהשיג ציון עובר, זאת למעט הזכאים לפטור. עלות הקורס במתמטיקה עומדת על 1,800 ש"ח ולוחמים זכאים להנחה של 50%. שימו לב: הקורס במתמטיקה מתקיימת בחודשים יולי ואוגוסט ודורשת 10 שעות לימוד שבועיות.
זכאים לפטור מקורסי קיץ: בעלי ציון 85 ומעלה בבגרות במתמטיקה (4 יחידות), או בעלי ציון 75 ומעלה בבגרות במתמטיקה (5 יחידות) זכאים לפטור אוטומטי מלימודים בקורס קיץ. שימו לב: מתקבלים שאינם זכאים לפטור על-פי הקריטריונים, יכולים להירשם למבחני פטור לקורסי קיץ, המתקיים כשבועיים לפני מועד פתיחתם. עלות המבחן: 120 ש"ח.
קבלת פטור על סמך לימודים קודמים: סטודנטים שלמדו בעבר במוסד אקדמאי אחר מתבקשים להעביר גיליון ציונים וכן את הסילבוסים של הקורסים שלמדו, זאת על מנת לבחון התאמתם לקורסים בתוכנית הלימודים וקבלת פטור במקצועות אלו.
חשוב לדעת:
* ניתן לבצע בדיקת סיכויי קבלה חריגים במקרים של ציונים הנמוכים מדרישת הסף. ועדת הקבלה רשאית על פי שיקוליה לקבל ללימודים מועמד שנתוניו חורגים מן הכתוב לעיל.
* אנו ממליצים לאלו שעשו בגרות לפני מספר שנים להירשם לקורסי הקיץ גם אם הם פטורים, על מנת לרענן את החומר. אפשרות נוספת היא לבקש את נושאי החומר הנלמד בקורסים ולחזור על החומר באופן עצמאי.
* כל ההודעות בעניין מועמדות ללימודים, כולל זימונים לבחינות והודעות על קבלה/אי-קבלה, נשלחות בדואר אלקטרוני - אנא הקפידו על תקינות הפרטים בעת ההרשמה.
* מידע נוסף ניתן למצוא בתקנון שכר לימוד.
>> תואר ראשון בהנדסת פלסטיקה ופולימרים
ראש המחלקה: פרופ' חנה דודיוק
משך הלימודים לתואר בוגר: ארבע שנים (כ-160 נקודות זכות)
המחלקה מעניקה את התואר האקדמי בוגר במדעים (Bachelor of Science (B.Sc
המחלקה להנדסת פלסטיקה ופולימרים בשנקר הוקמה לפני 20 שנה ביוזמה ובשיתוף תעשיות הפלסטיקה והגומי המובילות בארץ והיא היחידה בישראל המכשירה מהנדסי פלסטיקה לתואר ראשון (B.Sc) ולתואר שני מחקרי (M.Sc). בכך היא מבטיחה את המשך התפתוחו של התחום, בהכשרת כח אדם אקדמי ברמה גבוהה.
התעשיות בישראל ובעולם המבוססות על חומרים פולימרים ועל טכנולוגיות הפלסטיקה מהוות תשתית לתעשייה המודרנית המתקדמת ומצויות באופן מתמיד בתנופת פיתוח. המחלקה בשנקר מאפשרת השתלבות ומחקר בהיבטים שונים של התחום ומציעה 3 מסלולי התמחות: אריזה ופלסטיקה ירוקה, תכנון מוצרים פלסטיים וחומרים ביו-רפואיים.
מדי שנה תורמים גורמים בתעשייה מלגות לסטודנטים מצטיינים, כמו גם לרכישת ציוד מעבדתי חדש ומתקדם למחלקה, ובכך מהדקים את הקשר האמיץ של המחלקה עם האקדמיה והמחקר.
תכנית הלימודים לתואר ראשון במחלקה עוצבה כך שתקנה את הידע והמיומנויות הנדרשות למהנדס פולימרים ופלסטיקה לשם השתלבות מוצלחת בהיבטים השונים של מקצוע רב-תחומי זה, כמו גם להשתלבות במחקר ובפיתוח מתקדמים בדיסציפלינות שונות הקשורות לתחום. בתום הלימודים נרשמים הבוגרים בפנקס המהנדסים כ"מהנדסי פלסטיקה".
בנוסף ללימודים המוצעים במחלקה, מאפשר שיתוף פעולה יוצא דופן עם אוניברסיטת UmasLowell במסצ'וסטס השתלבות במסלול ישיר ללימודי דוקטורט בהנדסת פלסטיקה, במסגרתו לומדים משתתפים התכנית את הקורסים העיוניים ב-UmassLowell ואת עבודת המחקר מבצעים במעבדות של המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר בהנחיה ומימון משותפים של שני המוסדות.
תכנית הלימודים במחלקה להנדסת פלסטיקה
תחומי העיסוק של הנדסת פלסטיקה ופולימרים נרחבים ביותר וכוללים היבטים שונים של עולם עשיר זה.
כדי לבצע את התפקיד מורכב והרב-תחומי, על בוגרי התואר לעבור הכשרה ולימוד במקצועות המדעיים הבסיסיים, בהם: כימיה כללית ואורגנית, כימיה של פולימרים, פיסיקה, מתמטיקה ומיחשוב. על בסיס אלו נבנה הרובד ההנדסי, בו נכללים לימודי הנדסת תהליכי הכנה וייצור, עקרונות מעבר חום, חומר וזרימה, חוזק חומרים, תכונות חומרים (כולל חומרים קרמיים ומתכות) ותוכן מוצרים.
הלימודים העיוניים במחלקה משולבים בעבודה מעשית בסדנאות ובמעבדות, המאפשרת התנסות בהיסטים נוספים של התחום.
המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר מציעה 3 תחומי התמחות:
1. אריזה ופלסטיקה ירוקה: תחום האריזה הוא אחד הסקטורים החשובים והמשמעותיים של שוק החומרים פלסטיים, כשהוא תופס נתח של למעלה מ-25% ממנו. הסיבה העיקרית לכך היא הצורך לשמר חומרי מזון ותרופות, כמו גם מוצרי צריכה רבים אחרים, עובדה המצריכה דרכים יעילות למיחזור האריזות, לסילוק פסולת באמצעות שיטות וטכנולוגיות להתכלות כימית וביולוגית, ולמציאות חומרי גלם שיחליפו את המקורות ההולכים ומתכלים של נפט גולמי בחומרים ממקורות טבעיים מתכלים. מטרת הלימודים במסלול זה היא להקנות לסטודנטים בסיס ידע רחב וכלים להבנה כוללת בתחומים רחבים, בהם: הנדסה וטכנולוגיות שונות של אריזות, פולימרים ופלסטיקה ירוקה, יישום תהליכי חדשנות ושיקולים סביבתיים בתכנון ועיצוב של מוצר, בחירת חומרים מההיבט של תוכן הנדסי פונקציונלי ושיקולים של איכות סביבה.
2. תכנון בחומרים פלסטיים, מוצרים, הדפסה תלת-ממדית ותבניות: תכנון המוצר, לצד תכנון הכלים, החומרים והתהליכים לייצורו, מהווה חלק בלתי נפרד מהמומחיות של מהנדסי פלסטיקה. הצלחתו של מוצר תלויה רבות בתכנון הגיאומטרי הפונקציונלי, באסתטיקה החזותית/עיצובית ובעלויות הכוללות לייצורו. בתוך כך, המעבר משלב של רעיון לשלב של ביצוע בפועל דורש תכנון מושכל המכיל את כל המרכיבים התכנוניים שנמנו. מטרת הלימודים במסלול זה היא להקנות לסטודנטים כלים תכנוניים, בהם: בסיס וידע במחשוב, לימוד ושימוש בתוכנות ייעודיות לתכנון אינטרקטיבי ולסימולציה (תכנון מוצר בתלת-ממד, תוכן מכני, תוכן תבניות וכלי עיצוב, אנליזות מבנה ועוד), עקרונות תכנון חזותי ופונקציונלי של מוצר, תוכן מוצר בראיה הנדסית, עקרונות תכנון של תבניות וכלי עיצוב, תכנון ובחירה של חומרים מהיבט הנדסי, תוכן ניתוח ובחירה של תהליכים. הלומדים במסלול זה זוכים להכשרה מקיפה בעבודת תכנון סיסטמטית במגוון רחב של אובייקטים תכנוניים, בדגש על נושאים בעלי אופי מכני ופיסיקלי/הנדסי מורכב. בתוך כך, משלבת התכנית ישומים של אסטרטגיות לבחירה אופטימלית של חומר ושל תהליך עיבוד באמצעות תוכנות מודולריות ייעודיות.
3. הנדסת חומרים ביו-רפואיים: ההנדסה הביו-רפואית בארץ ובעולם מתפתחת בקצב מהיר והתפתחות תשתיות התקשורת, טכנולוגיות המיחשוב והטיפול במידע תורמות גם הן לקידום תחום זה. שינויים אלו מגדילים בהתמדה את דרישות השוק למיכשור רפואי, למוצרי אבחון, חידוש רקמות וייצור איברים מפולימרים תואמים. מטרת הלימודים בתכנית זו היא להכשיר חוקרים ומהנדסים במחלקות להנדסת פלסטיקה והנדסה כימית ולצייד אותם בכלים שיאפשרו להם להתמודד עם בעיות סבוכות שדורשות ידע רב-תחומי והבנה של מערכות ביולוגיות, לצד הבנה של התפתחויות בתחומי ההנדסה השונים. תכנית הלימודים עונה לאתגרים המדעיים, ההנדסיים והטכנולוגיים שמציב תחום חדשני זה והיא בנויה כך שבוגריה יהיו מהנדסים שהשכלתם תתאים גם לתעשיות הנדסיות מתקדמות אחרות.
איך מתקבלים למחלקה להנדסת פלסטיקה?
בגרות: ממוצע 85 ומעלה, כולל בונוסים (עבור לימודים ברמה של 4 ו-5 יחידות לימוד באנגלית, מתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומדעי המחשב).
פסיכומטרי: מינימום ציון פסיכומטרי של 620, או הנדסאי בממוצע של 90 ומעלה בבחינות החיצוניות ובפרויקט הגמר.
קורסי הכנה: המתקבלים ללימודים במחלקה להנדסה פלסטיקה צריכים להשתתף בקורס קיץ במתמטיקה, פיסיקה וכימיה ולהשיג ציון עובר, זאת למעט הזכאים לפטור. עלות הקורס במתמטיקה ובפיסיקה עומדת על 1,800 ש"ח ועלות הקורס בכימיה - 200 ש"ח. הנחה של 10% תינתן ללומדים ב-2 קורסי הכנה ומעלה, ו-50% הנחה ללוחמים. שימו לב: קורסי ההכנה במתמטיקה ובפיסיקה מתקיימים בחודשים יולי ואוגוסט וכל קורס דורשת 10 שעות לימוד שבועיות; הקורס בכימיה נמשך 7 ימים במהלך חודש ספטמבר.
זכאים לפטור מקורסי הכנה: בעלי ציון 85 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (4 יחידות), או בעלי ציון 75 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (5 יחידות) זכאים לפטור אוטומטי מלימודים בקורסי ההכנה; בעלי ציון עובר במבחן הבגרות בכימיה אינם נדרשים לקורס הכנה בתחום זה. שימו לב: מתקבלים שאינם זכאים לפטור על-פי הקריטריונים, יכולים להירשם למבחני פטור לקורסי ההכנה, המתקיימים כשבועיים לפני מועד פתיחתם. עלות כל מבחן: 120 ש"ח.
קבלת פטור על סמך לימודים קודמים: סטודנטים שלמדו בעבר במוסד אקדמאי אחר מתבקשים להעביר גיליון ציונים וכן את הסילבוסים של הקורסים שלמדו, זאת על מנת לבחון התאמתם לקורסים בתוכנית הלימודים וקבלת פטור במקצועות אלו.
חשוב לדעת:
*ניתן לבצע בדיקת סיכויי קבלה חריגים במקרים של ציונים הנמוכים מדרישת הסף. ועדת הקבלה רשאית על פי שיקוליה לקבל ללימודים מועמד שנתוניו חורגים מן הכתוב לעיל.
*אנו ממליצים לאלו שעשו בגרות לפני מספר שנים להירשם לקורסי הכנה גם אם הם פטורים, על מנת לרענן את החומר. אפשרות נוספת היא לבקש את נושאי החומר הנלמד בקורסי ההכנה ולחזור על החומר באופן עצמאי.
*כל ההודעות בעניין מועמדות ללימודים, כולל זימונים לבחינות והודעות על קבלה/אי-קבלה, נשלחות בדואר אלקטרוני - אנא הקפידו על תקינות הפרטים בעת ההרשמה.
*מידע נוסף ניתן למצוא בתקנון שכר לימוד.
>> תואר ראשון בהנדסה כימית
ראש המחלקה: ד"ר יואב רוקמן
משך הלימודים לתואר בוגר: 4 שנים (161 נקודות זכות)
המחלקה מעניקה את התואר האקדמי בוגר במדעיםBachelor of Science (B.Sc.)
עולם ההנדסה הכימית עשיר ורב-תחומי והוא עוסק בחומרים ובתהליכים תוך התייחסות למגוון רחב של טכנולוגיות. מהנדס בוגר המחלקה הוא בעל הכשרה לפתח ולהעביר מוצר מהמעבדה למתקן חצי-חרושתי, לייצור תעשייתי ולשיווק החל משלב הרעיון, דרך שלב האב-טיפוס ועד שלב המוצרים והתהליכים. כדי להצליח במשימה מצוידים הסטודנטים הלומדים במחלקה בכלים מדעיים (כימיה, פיסיקה, מתמטיקה ומיחשוב), בכלים הנדסיים ובלימוד מעשי במעבדות ובסדנאות המתקדמות בארץ. בנוסף, הם מבקרים במהלך הלימודים במפעלי תעשייה, מתמחים באחד התחומים המעניינים אותם מתוך המבחר שמציעה המחלקה ואף מתנסים בפרויקט מחקרי ובפרויקט תכנוני לקראת סיום לימודיהם.
בוגרים המעוניינים להמשיך במחקר ובלימודים מתקדמים מחזיקים בכלים ובידע הטובים ביותר להשתלבות במוסדות המובילים בארץ ובעולם. ככלל, הקשר של שנקר עם התעשייה היה תמיד הדוק, אך בשנה האחרונה חוזקו הקשרים עוד יותר וכמה מבכירי התעשייה תומכים כיום במחלקה - הן באמצעות מלגות, הן במחקרים משותפים והן במעורבות בפרויקטי הגמר.
התוכניות לעתיד של המחלקה כוללות שני מסלול לימוד חדשניים:
תואר בהנדסה כימית והנדסת תעשייה וניהול: תכנית בת חמש שנים להכשרת מהנדסי כימיה מצטיינים (בעלי תואר B.Sc מוכר) בעלי רקע משלים של הנדסת תעשייה וניהול, כך שיוכלו להשתלב בתפקידי מפתח רלבנטיים במשק ובתעשייה כבר בשלב מוקדם יחסית של הקריירה המקצועית שלהם. התכנית מיועדת לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים שמעוניינים להתפתח בתפקידי ניהול בתעשייה המצריכים בסיס הנדסי רחב והם יוצעו כאפשרות בתום שנת הלימודים השלישית במחלקה. יש לציין כי תכנית זאת ייחודית לשנקר ואינה קיימת באף מוסד אקדמי בישראל.
לימודי מוסמכים (ללא תזה) בהנדסה כימית: מטרת התכנית לפתוח אפיק מחקרי חדש למחלקה הכולל תכנית לימודים מתקדמת, הכוללת עבודת גמר ניסיונית - תיאורטית או משולבת. הכשרת מהנדסים כימיים בעלי תואר שני חיונית למשק ולתעשייה בשל הרקע הנוסף שהם רוכשים, הכולל ניסיון במחקר, סקירת ספרות מקצועית, דווח בכתב ובעל-פה ברמה גבוהה, חשיבה יוצרת, יזמות וידע תיאורטי חשוב ומועיל שמוקנה על פי הדרישות הלימודיות. המצטיינים בין בוגרי התכנית יהיו בעלי רק מתאים ללימודי תואר שלישי במוסדות מובילים בארץ ובעולם. ייחודיותה של התכנית מבוססת על מערכת לימודים גמישה שתאפשר ותעודד משתלמים בעלי רקע בהנדסה כימית ובעלי רקע מתאים מדיסציפלינות אחרות להצטרף אליה.
תכנית הלימודים במחלקה להנדסה כימית
על-מנת שהסטודנטים שלנו יהיו ערוכים בצורה הטובה ביותר לעולם התעסוקה, המחקר והיזמות של היום, עליהם להיות מצוידים בכלים מדעיים (כימיה, פיסיקה, מתמטיקה ומחשוב), בכלים הנדסיים (זרימה, מעבר חום וחומר, תהליכי הפרדה, חומרים וחומרי מבנה לתעשייה, אספקטים סביבתיים, טכנולוגיות מודרניות המבוססות על מדע החומרים ועל עיבודם) ובלימודים מעשיים (מעבדות מתקדמות לכימיה כללית, אורגנית ופיסיקלית, סדנאות להנדסה כימית: תופעות מעבר ומעבר חום ומסה וסדנא להנדסת סביבה). בנוסף לאלו, משתתפים הסטודנטים בפרויקטים מחקריים ותכנוניים ומבקרים במפעלי תעשייה מובילים.
החל משנת הלימודים השנייה, בוחרים הסטודנטים באחד ממסלולי ההתמחות של המחלקה:
הנדסת סביבה (בראשות פרופ' חיים שיינדורף): תחום זה תופס בשנים האחרונות מקום מרכזי בחשיבותה הטכנולוגית והתעשייתית ברחבי העולם והוא בעל אספקטים ציבורים בעלי חשיבות רבה. תקציבים ממשלתיים ופרטיים בהיקפים הולכים וגדלים מושקעים בכל הקשור להנדסה ולטכנולוגיה של טיפול במים ושפכים, התפלת מים, טיפול בשפכי תעשייה ובפסולות מסוכנות, בקרת זיהום אוויר ומניעתו. למהנדס הכימי יש את הכלים הטובים והמתאימים ביותר להתמודד עם האתגר של טיפול בבעיות סביבתיות ושל מניעת זיהום אויר ומקורות מים חיוניים. יישום של פעולות יסוד כמו תהליכי הפרדה, מיצוי, סינון, מעבר מסה ומעבר חום, מאפשרים הבנה מעמיקה יותר של התהליכים הסביבתיים והתאמת הטכנולוגיות לשם מניעה ובקרה. אפשרויות התעסוקה בהנדסת סביבה עם רקע של הנדסה כימית רבות ומגוונות: החל במפעלי תעשייה הנדרשים לשינוי בתהליכי ייצור לטכנולוגיות ירוקות ופחות מזהמות (כמו למשל: טיפול בפליטות מוצקות, נוזליות וגזיות), דרך גורמים ממשלתיים ועירוניים האחראים על בקרה ואכיפה וכלה במשרדי תכנון העוסקים בתכנון תהליכי ומפורט של מתקנים חרושתיים למניעת זיהום סביבתי.
הנדסת חומרים ליישומים רפואיים (בראשות ד"ר גלית פוסמן): ההנדסה הביו-רפואית והנדסת הקוסמטיקה בארץ ובעולם מתפתחות בקצב מהיר. המחקר הביו-הנדסי והתשתית שהוקמה עבורו ב-30 השנים האחרונות בישראל ובמדינות המתועשות, הביאו תחומים אלו לבגרות מדעית ותעשייתית המאפשרת מעבר רציף מהתשתית הטכנולוגית המתקדמת של המאה ה-20 לתעשיית ההייטק הביו-רפואית והקוסמטיקה של המאה ה-21. התפתחות תשתיות התקשורת, טכנולוגיות המיחשוב והטיפול במידע תורמים גם הם לקידום ההנדסה הביו-רפואית, לכן הולכת וגדלה הדרישה למהנדסים לחומרים רפואיים בארץ.
מטרת הלימודים בתוכנית זאת היא להכשיר חוקרים ומהנדסים שידעו להתמודד עם בעיות סבוכות הדורשות ידע רב-תחומי והבנה של מערכות ביולוגיות לצד התפתחויות בתחומי ההנדסה השונים. אפשרויות התעסוקה בהנדסה הביו-רפואית בתעשיית ההייטק באוניברסיטאות, במכוני מחקר ביו-רפואי, במפעלי קוסמטיקה, בארגוני בריאות ובארגונים כלכליים, הולכות ומתרחבות עקב ההתפתחויות המרשימות בהנדסה הביו-רפואית במחקר, בקליניקה ובתעשייה, באופן היוצר צורך במספר רב של מהנדסים לחומרים רפואיים ולמוצרי קוסמטיקה.
מסלול כללי: מסלול זה נבנה מתוך מחשבה שמהנדס כימיה חייב להיות בעל ראיה רחבה ככל הניתן, כך שהוא חושף את הסטודנטים למבחר גדול של מקצועות בחירה בתחומי הידע השונים. למעשה, משלב מסלול זה בין ההתמחות בהנדסת חומרים להתמחות ביישומים רפואיים והנדסת סביבה.
איך מתקבלים למחלקה להנדסה כימית?
בגרות: ממוצע 85 ומעלה, כולל בונוסים (עבור לימודים ברמה של 4 ו-5 יחידות לימוד באנגלית, מתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומדעי המחשב).
פסיכומטרי: מינימום ציון פסיכומטרי של 620, או הנדסאי בממוצע של 90 ומעלה בבחינות החיצוניות ובפרויקט הגמר.
קורסי הכנה: המתקבלים ללימודים במחלקה להנדסה כימית צריכים להשתתף בקורס קיץ במתמטיקה, פיסיקה וכימיה ולהשיג ציון עובר, זאת למעט הזכאים לפטור. עלות הקורס במתמטיקה ובפיסיקה עומדת על 1,800 ש"ח ועלות הקורס בכימיה - 200 ש"ח. הנחה של 10% תינתן ללומדים ב-2 קורסי הכנה ומעלה, ו-50% הנחה ללוחמים. שימו לב: קורסי ההכנה במתמטיקה ובפיסיקה מתקיימים בחודשים יולי ואוגוסט וכל קורס דורשת 10 שעות לימוד שבועיות; הקורס בכימיה נמשך 7 ימים במהלך חודש ספטמבר.
זכאים לפטור מקורסי הכנה: בעלי ציון 85 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (4 יחידות), או בעלי ציון 75 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (5 יחידות) זכאים לפטור אוטומטי מלימודים בקורסי ההכנה; בעלי ציון עובר במבחן הבגרות בכימיה אינם נדרשים לקורס הכנה בתחום זה. שימו לב: מתקבלים שאינם זכאים לפטור על-פי הקריטריונים, יכולים להירשם למבחני פטור לקורסי ההכנה, המתקיימים כשבועיים לפני מועד פתיחתם. עלות כל מבחן: 120 ש"ח.
קבלת פטור על סמך לימודים קודמים: סטודנטים שלמדו בעבר במוסד אקדמאי אחר מתבקשים להעביר גיליון ציונים וכן את הסילבוסים של הקורסים שלמדו, זאת על מנת לבחון התאמתם לקורסים בתוכנית הלימודים וקבלת פטור במקצועות אלו.
חשוב לדעת:
*ניתן לבצע בדיקת סיכויי קבלה חריגים במקרים של ציונים הנמוכים מדרישת הסף. ועדת הקבלה רשאית על פי שיקוליה לקבל ללימודים מועמד שנתוניו חורגים מן הכתוב לעיל.
*אנו ממליצים לאלו שעשו בגרות לפני מספר שנים להירשם לקורסי הכנה גם אם הם פטורים, על מנת לרענן את החומר. אפשרות נוספת היא לבקש את נושאי החומר הנלמד בקורסי ההכנה ולחזור על החומר באופן עצמאי.
*כל ההודעות בעניין מועמדות ללימודים, כולל זימונים לבחינות והודעות על קבלה/אי-קבלה, נשלחות בדואר אלקטרוני - אנא הקפידו על תקינות הפרטים בעת ההרשמה.
*מידע נוסף ניתן למצוא בתקנון שכר לימוד.
>> תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול
ראש המחלקה: ד"ר אלעד הריסון
משך הלימודים לתואר בוגר הוא 4 שנים (160 נקודות זכות)
המחלקה מעניקה תואר בוגר במדעים (Bachelor of Science (B.Sc
הנדסת תעשיה וניהול מתמקדת בתוכן, תכנון, תפעול וניהול של מערכות ייצור ושירות, המגלמות היבטים של כוח אדם, ציוד, תהליכים, מידע, ידע וחומרים לשם הפקת מוצר או מתן שירות. בנוסף, מושם דגש על היבטים כלכליים ושיווקיים. המחלקה בשנקר מכשירה מהנדסים בעלי מיומנות מקצועית גבוהה להשתלבות בתפקידי ניהול בכירים, תוך ניצול הידע והכלים שרכשו במהלך לימודיהם.
לרשות המחלקה מעבדות מחשבים מתקדמות המציעות תחומי התמחות ספציפיים, בהן תוכנת ARENA לסימולציה, תוכנות לניהול תפעול מתקדם ERP ותוכנותCRM לניהול קשרי לקוחות. בנוסף, הושקה לאחרונה מעבדה לייצור משולב מחשב (CIM) המצוידת באמצעי ייצור ממוחשבים כמו רובוטים ומכונות CNC, מערכות שינוע ואחסון אוטומטי, מערכות ראיה ממוחשבות ועוד.
מדי שנה משתלבים בוגרים המחלקה בתעשיות המובילות בשוק, בהן חברות היי-טק בינלאומיות, תעשיות המתכת, האלקטרוניקה, הכימיה והפלסטיקה, כמו גם בארגונים עסקיים כמו מוסדות בנקאות, רשתות שיווק ואופנה וארגוני בריאות. בשנה"ל תשע"ה תצא לדרך התכנית הייחודית לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול, שגובשה בשיתוף מנהלים בכירים בתעשייה העולמית. התכנית מציעה 2 מסלולי התמחות והותאמה לצרכים העדכניים והעתידיים בתחום.
תכנית הלימודים במחלקה להנדסת תעשייה וניהול
הלימודים במחלקה להנדסת תעשייה וניהול בשנקר נמשכים ארבע שנים, במהלכם זוכים הסטודנטים לכלים מדעיים בסיסיים (מתמטיקה, פיסיקה, מיחשוב וסטטיסטיקה), בידע מתחומי ההנדסה והטכנולוגיה השונים (מכונות, אלקטרוניקה, מחשבים, כימיה ופלסטיקה), כמו גם מתחומי מדעי החברה והניהול (ארגון, כלכלה, שיווק ומימון).
במהלך לימודיהם, רוכשים הסטודנטים ידע אודות שיטות הליבה של הנדסת תעשייה העוסקות בחקר ביצועים של מערכות, בסימולציה, בתכנון וניהול התפעול, בתכן עבודה ובשיפור שיטות, באיכות, במחשוב ומערכות מידע וכן בתחום הרכש הלוגיסטיקה. לקראת השנה השלישית ללימודיהם, מתבקשים הסטודנטים לבחור בהתמחות הרצויה להם מבין 2 אפשרויות:
מערכות מידע: התמחות זו שמה את הדגש על השימוש במערכות ממוחשבות לצרכי ניהול ולצרכים הנדסיים וטכנולוגיים, פיתוח כישורים לתכנון וליישום של רשתות תקשורת ממוחשבות, אינטגרציית מערכות מחשוב וליווי פרויקטים של ניתוח מערכות מידע והטמעתן בארגון.
מערכות תפעול: בחירה בהתמחות זאת, שלהלכה מהווה את הליבה של הנדסת התעשייה, מעניקה לסטודנט הכשרה מעמיקה בכל הנוגע לשימוש בכלים לשם ניתוח מערכות הנדסיות ותעשייתיות, כולל מערכות משולבות מחשב ורובוטיקה. בנוסף, זוכים הסטודנטים הלומדים במסלול זה בידע אודות טכניקות להתמודדות עם הגורמי אנוש, ניתוח ביצועי אנוש במערכות הנדסיות, תכנון מערך מפעל, ניהול פרויקטים ועוד.
הלימודים במחלקה נתמכים במעבדות מחשבים מתקדמות המציעות תחומי התמחות ספציפיים, בהן מעבדה לייצור משולב מחשב (CIM), תוכנת ARENA לסימולציה, תוכנות לניהול תפעול מתקדם ERP ותוכנותCRM לניהול קשרי לקוחות.
בשנת הלימודים הרביעית, מוקדשת מירב תשומת הלב האקדמית של הסטודנטים לפרויקט גמר המבוסס על עבודת שטח בארגון יצרני, בארגון שירות או בארגון עסקי. הפרויקט נערך צוותים ומשמש כיישום אינטגרטיבי של מגוון הכלים התיאורטיים והמעשיים שרכשו הסטודנטים בתקופת לימודיהם, כמו איסוף וניתוח של נתונים רלוונטיים, ניתוח תהליכים, זיהוי בעיות, פיתרון ושיפור ביצועים.
איך מתקבלים למחלקה להנדסת תעשייה וניהול?
בגרות: ממוצע 85 ומעלה, כולל בונוסים (עבור לימודים ברמה של 4 ו-5 יחידות לימוד באנגלית, מתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומדעי המחשב).
פסיכומטרי: מינימום ציון פסיכומטרי של 620, או הנדסאי בממוצע של 90 ומעלה בבחינות החיצוניות ובפרויקט הגמר.
קורסי הכנה: המתקבלים ללימודים במחלקה להנדסת תעשייה וניהול כימית צריכים להשתתף בקורס קיץ במתמטיקה, פיסיקה וכימיה ולהשיג ציון עובר, זאת למעט הזכאים לפטור. עלות הקורס במתמטיקה ובפיסיקה עומדת על 1,800 ש"ח ועלות הקורס בכימיה - 200 ש"ח. הנחה של 10% תינתן ללומדים ב-2 קורסי הכנה ומעלה, ו-50% הנחה ללוחמים. שימו לב: קורסי ההכנה במתמטיקה ובפיסיקה מתקיימים בחודשים יולי ואוגוסט וכל קורס דורשת 10 שעות לימוד שבועיות; הקורס בכימיה נמשך 7 ימים במהלך חודש ספטמבר.
זכאים לפטור מקורסי הכנה: בעלי ציון 85 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (4 יחידות), או בעלי ציון 75 ומעלה בבגרות במתמטיקה ובפיסיקה (5 יחידות) זכאים לפטור אוטומטי מלימודים בקורסי ההכנה; בעלי ציון עובר במבחן הבגרות בכימיה אינם נדרשים לקורס הכנה בתחום זה. שימו לב: מתקבלים שאינם זכאים לפטור על-פי הקריטריונים, יכולים להירשם למבחני פטור לקורסי ההכנה, המתקיימים כשבועיים לפני מועד פתיחתם. עלות כל מבחן: 120 ש"ח.
קבלת פטור על סמך לימודים קודמים: סטודנטים שלמדו בעבר במוסד אקדמאי אחר מתבקשים להעביר גיליון ציונים וכן את הסילבוסים של הקורסים שלמדו, זאת על מנת לבחון התאמתם לקורסים בתוכנית הלימודים וקבלת פטור במקצועות אלו.
חשוב לדעת:
*ניתן לבצע בדיקת סיכויי קבלה חריגים במקרים של ציונים הנמוכים מדרישת הסף. ועדת הקבלה רשאית על פי שיקוליה לקבל ללימודים מועמד שנתוניו חורגים מן הכתוב לעיל.
*אנו ממליצים לאלו שעשו בגרות לפני מספר שנים להירשם לקורסי הכנה גם אם הם פטורים, על מנת לרענן את החומר. אפשרות נוספת היא לבקש את נושאי החומר הנלמד בקורסי ההכנסה ולחזור על החומר באופן עצמאי.
*כל ההודעות בעניין מועמדות ללימודים, כולל זימונים לבחינות והודעות על קבלה/אי-קבלה, נשלחות בדואר אלקטרוני - אנא הקפידו על תקינות הפרטים בעת ההרשמה.
*מידע נוסף ניתן למצוא בתקנון שכר לימוד.
>> תואר שני בהנדסת פלסטיקה ופולימרים
ראש המחלקה: פרופ' שמואל קניג
משך הלימודים לתואר: שנתיים
המחלקה להנדסת פלסטיקה ופולימרים מעניקה את התואר האקדמי מוסמך בהנדסת פלסטיקה (M.Sc)
חומרים פולימריים תופסים מקום מרכזי בכל תחומי החיים שלנו: החל ממסכי טלוויזיה שטוחים, דרך חומרי מבנה לכלי טייס, רכב ושייט ועד אביזרי רפואה ותרופות, דבקים וצעצועים. רק בישראל מגלגלות תעשיות אלו 4 מיליארד דולר בשנה, מתוכם כ-60% מופנים לייצור. רבגוניות החומרים והשימושים בהם מחייבת ידע עמוק בתחום זה, אותו מציעה התוכנית לתואר שני בהדסת פלסטיקה בשנקר, ששמה לה למטרה להכשיר מהנדסים בעלי יכולת לפיתוח ומחקר בתעשיות הפולימרים והפלסטיקה.
התכנית שמציעה שנקר היא היחידה מסוגה בישראל ואישורה על-ידי המל"ג התקבלה בברכה גם בקרב צמרת התעשייה. פתיחתה לוותה בשיתופי פעולה בינלאומיים פורים עם תכניות דומות בעולם, בין היתר עם אוניברסיטת UMass Lowell במסצ'וסטס לתכנית משותפת לדוקטורט, תוך ליווי ומימון משותפים. שתי המחלקות הכירו הדדית בתכניות לתואר ראשון ותואר שני, כך שאינן דורשות לימודי השלמה מיוחדים, ועד כך סיימו אותה 10 דוקטורנטים.
הלימודים לתואר שני בהנדסת פלסטיקה מאפשרים מסלול עם תזה או עם עבודת גמר; הבוחרים במסלול המחקרי הנהנים ממלגה חודשית במימון התעשייה, כמו גם למימון נוסף לתכניות המחקר שלהם מטעם המדען הראשי של משרד הכלכלה, התעשייה ומסחר וקרן פרניק האמריקנית.
לצד צוות המרצים הבכיר והרמה האקדמית הגבוהה של המחלקה, עומדים לרשות הסטודנטים מעבדות מתקדמות, בהן המעבדה לפולימרים ע"ש יוסף סגול ז"ל והמעבדות לננו-טכנולוגיה. לאור הישגי חוקרי המחלקה, הבוגרים והסטודנטים, פועלת הפקולטה להנדסה לקידום הכרה עתידית בתכנית לדוקטורט בהנדסת פלסטיקה בשיתוף עם אוניברסיטאות בישראל.
תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת פלסטיקה
תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת פלסטיקה בשנקר מבוססת על שלושה תחומים עיקריים, פרט להם נדרש כל סטודנט להשלים עבודת גמר או כתיבת עבודת מחקר (תזה):
פרקים מתקדמים בהנדסה
מבנה, תכונות ויישומים של פולימרים
תהליכי עיבוד, תכן ואפיון פולימרים.
סטודנט שבחר במסלול לימודים למוסמך ללא תזה, ידרש להשלים 32 נקודות זכות בלימודים + 8 נקודות זכות בעבודת גמר. מטרת עבודת הגמר היא להכשיר את הסטודנט בשיטות תוכן הנדסי והיא תכלול סקר ביקורתי, ניתוח עיוני או הנדסי ביקורתי לניסוי מעבדה או תעשייה תוך הדגשת הגישה ההנדסית השימושית.
סטודנט שבחר במסלול לימודים למוסמך עם תזה, ידרש להשלים 22 נקודות זכות בלימודים + 18 נקודות זכות בעבודת מחקר עצמאית בנושא שיאושר על-ידי ועדה ייעודית. המחקר יהיה ניסויי, בסיסי או שימושי, תוך הדגשת הגישה המדעית האנליטית וניתוח תוצאות המחקר ויכלול סקר ספרות ביקורתי בנושא והגשת חיבור.
איך מתקבלים לתואר שני בהנדסת פלסטיקה?
תואר ראשון: התכנית מתאימה לבוגרי תואר ראשון במדעים (B.Sc.) בממוצע של 80 ומעלה שלמדו אחד מהמקצועות הרלוונטים (בראשם: הנדסת פלסטיקה, הנדסה כימית, הנדסת חומרים, הנדסה ביו-רפואית וביוטכנולוגיה) שרוצים להעמיק את ידיעותיהם בנושאי הפולימרים ולהכשיר עצמם לעבודת מחקר ופיתוח בתעשייה האזרחית והביטחונית, או להמשך לימודים לדוקטורט לשם בניית קריירה אקדמית מחקרית.
חשוב לדעת:
*מועמדים בעלי תואר ראשון בתחומים החסרים ידע מוקדם הדרוש ללימוד התכנית, יידרשו להשלים מקצועות מסוימים.
*מועמדים בעלי תואר ראשון תלת-שנתי יחויבו בלימודי השלמה בהיקף של שנת לימודים אחת.
*ניתן לבצע בדיקה לסיכויי קבלה חריגים במקרים של ציונים הנמוכים מדרישת הסף - ועדת הקבלה רשאית על פי שיקוליה לקבל ללימודים מועמד שנתוניו חורגים מן הכתוב לעיל.
*כל ההודעות בעניין מועמדות ללימודים, כולל זימונים לבחינות והודעות על קבלה/אי-קבלה, נשלחות בדואר אלקטרוני. אנא הקפידו על תקינות הפרטים בעת ההרשמה.
*מידע נוסף ניתן למצוא בתקנון שכר לימוד.
משנקר לארה"ב: מסלול בינלאומי לדוקטורט בהנדסת פלסטיקה
כבר לפני כעשור הכירה אוניברסיטת UMassLowell במסצ'וסטס בתוכנית הלימודים של שנקר לתואר ראשון בהנדסת פלסטיקה כתנאי סף לקבלה למסלול ישיר לדוקטורט. עם אישור התכנית למוסמכים בהנדסת פלסטיקה בשנקר, נחתמה עם האוניברסיטה האמריקנית תוכנית בינלאומית משותפת, המבוססת על הכרה הדדית במסלול הלימודים של שתי המחלקות וחילופי סטודנטים לתואר שני.
מסלול הדוקטורט שגובש בין המוסדות מציע לסטודנטים ללמוד את הקורסים העיוניים ב-UMassLowell (זאת בתמיכת אגודת הידידים של שנקר בארה"ב) ואת עבודת המחקר במעבדות המתקדמות של המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר בהנחיה משותפת של אנשי הסגל משני המוסדות.
עד כה השלימו 3 בוגרי שנקר דוקטורט בהנדסת פלסטיקה בתכנית המשותפת עם UMass Lowell: ד"ר פביאן ריוס, שעם סיום לימודיו הצטרף לסגל הבכיר של המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר; ד"ר יניר שקד, המשמש אף הוא כמרצה במחלקה להנדסת פלסטיקה ומכהן כסמנכ"ל למו"פ בחברת פולירם בע"מ; ד"ר ליאור זונדר, שמחקרו הוא בעל משמעויות חשובות ביישום חומרים פלסטיים מוליכים בתעשיית המיקרו-אלקטרוניקה ותעשיית המכוניות.
בנוסף לתכנית עם האוניברסיטה במסצ'וסטס, נחתם לאחרונה הסכם דומה עם בית הספר למדע ולהנדסת פולימרים Akron שבאוהיו וסטודנט ראשון כבר בשלבי סיום התואר שלו במוסד.
>> תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול
ראש המחלקה להנדסת תעשיה וניהול: ד"ר אלעד הריסון
ראש התכנית לתואר שני: פרופ' ראובן קרני
התואר המוענק (בתום שנתיים): מוסמך במדעים (M.Sc) בהנדסת תעשייה וניהול (ללא תזה)
המחלקה להנדסת תעשייה וניהול שמחה לבשר על פתיחת תוכנית ללימודי תואר שני (ללא תזה) החל משנת הלימודים תשע"ה, שנפתחה ב-26 באוקטובר 2014. תוכנית הלימודים היא דו-שנתית ותתקיים ביום מרוכז יחיד באמצע שבוע, ובנוסף בימי שישי לפי הצורך.
ניתן לבחור באחד משני מסלולי ההתמחות הבאים:
ניהול התפעול: מסלול המיועד לבעלי תואר ראשון בהנדסה ומקנה ידע וכלים מתקדמים בהנדסת תעשייה, ניהול מערכים תפעוליים, תכנון מערכי יצור ועוד.
ניהול תעשייתי: מסלול ייחודי להכשרה ניהולית בתחום Retail Management (ניהול קמעונאות) ומיועד למהנדסי תעשייה וניהול ולבוגרי תואר ראשון בהנדסה ובדיסציפלינות שונות (מנהל עסקים, מדעי החברה, מדעי החיים, עיצוב ועוד) המועסקים בעסקים בסקטור הצרכנות, ברשתות שיווק, בגופים קמעונאיים או בחברות ייעוץ לארגונים בתחומים אלה, מנהלים או מתעתדים להקים עסקים בתחומים אלה.
התוכנית המוצעת היא יחידה מסוגה בישראל וגובשה בשיתוף מנהלים בכירים בתעשייה, ביניהם סמנכ"ל מיקרוסופט ישראל, מנכ"ל טלדור וסמנכ"ל מערכות מידע בפלאפון. בניית תוכנית הלימודים בסיוע בכירי המשק הישראלי נועדה להפוך אותה למותאמת לצרכים העדכניים והעתידיים של החברות בישראל והיא כוללת את התכנים האקדמיים והניהוליים המובילים בעולמות הנדסת התעשייה, מדעי הניהול ו-Retail Management. סגל ההוראה כולל מומחים בתחומים נרחבים הכוללים: חקר ביצועים, סימולציה, התנהגות לקוחות, יזמות ועוד מהארץ ומהעולם. תוכלו למצוא ביניהם את פרופ' נלסון פריימן (Columbia University) ופרופ' מייקל פינדו (New York University) הנחשבים לחוקרים ולמרצים מובילים בעולם בתחומי ניהול קמעונאות וניהול התפעול.
תכנית הלימודים במחלקה לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול
תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת תעשיה וניהול היא בת 42 נקודות זכות (ללא התחשבות בהשלמות על בסיס לימודים במסגרת תואר ראשון), מתוכן:
עבודת הגמר תהיה בהיקף של 4 נקודות זכות ותהיה חובת השתתפות בסמינר מחלקתי.
קורסי הלימוד יהוו 38 נקודות (מעבר לדרישות השלמה, אם דרושות), מהם:
18 נקודות זכות קורסי חובה (גרעין)
8 נקודות זכות קורסי חובה בהתמחויות האפשריות (הנדסת תעשיה וניהול תעשייתי)
12 נקודות זכות קורסי בחירה בכל התמחות.
שימו לב: קרדיט מעבר יינתן עד 9 נקודות זכות למועמדים שסיימו או עברו מתוכנית מוכרת לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול או מתחום רלוונטי אחר.
עם קבלתכם לתכנית, תתבקשו לבחור באחד מבין שני מסלולי בחירה שיצוינו בתעודת המוסמך:
ניהול התפעול: השם דגש על הקניית ידע מתקדם בתכנון וניהול של תשתיות ייצור, תעשייה ואחסנה תוך הכשרה במגוון של כלים אנליטיים ותכנוניים למהנדס.
ניהול תעשייתי: מטרת מסלול זה להקנות ידע בניהול מפעלים קטנים ובינוניים, לרבות מערכי הקמעונאות והלוגיסטיקה המופעלים על ידם.
איך מתקבלים לתכנית לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול?
מהנדסי תעשייה וניהול אינם נדרשים בהשלמות לקראת לימודים בתוכנית לתואר שני בתעשיה וניהול בשנקר, אך מועמדים בעלי תארים ראשונים אחרים ידרשו להשלמות מתוך רשימת הקורסים הבאים:
תואר ראשון בדיסציפלינה הנדסית אחרת:
שיטות כמותיות 1 (3 נ.ז.)
שיטות כמותיות 2 (4 נ.ז.)
מערכות ארגוניות (3 נ.ז.)
ניהול התפעול 1 (3 נ.ז.)
ניהול התפעול 2 (3 נ.ז.)
תכן עבודה ושיפור שיטות (3 נ.ז.)
ניתוח מערכות מידע 1 (3 נ.ז.)
סימולציה (3 נ.ז.)
תואר ראשון במדעים מדויקים (מתימטיקה, פיסיקה וכו') ודיסציפלינות כמותיות אחרות (כלכלה וכו'):
שיטות כמותיות 1 (3 נ.ז.)
שיטות כמותיות 2 (4 נ.ז.)
מערכות ארגוניות (3 נ.ז.)
ניהול התפעול 1 (3 נ.ז.)
ניהול התפעול 2 (3 נ.ז.)
תכן עבודה ושיפור שיטות (3 נ.ז.)
בסיסי נתונים (3 נ.ז.)
טכנולוגיות ייצור ותהליכים (3 נ.ז.)
ניתוח מערכות מידע 1 (3 נ.ז.)
סימולציה (3 נ.ז.)
תואר ראשון במדעי ההתנהגות, בתחומי העיצוב ובתחומים מדעיים אחרים:
חדו"א 1 (5 נ.ז.)
אלגברה לינארית (3 נ.ז.)
מערכות ארגוניות (3 נ.ז.)
שיטות כמותיות 1 (3 נ.ז.)
שיטות כמותיות 2 (4 נ.ז.)
ניהול התפעול 1 (3 נ.ז.)
ניהול התפעול 2 (3 נ.ז.)
תכן עבודה ושיפור שיטות (3 נ.ז.)
בסיסי נתונים (3 נ.ז.)
טכנולוגיות ייצור ותהליכים (3 נ.ז.)
מבוא לתכנות (3 נ.ז.)
ניתוח מערכות מידע 1 (3 נ.ז.)
סימולציה (3 נ.ז.)
שימו לב: לתוכנית יתקבלו מועמדים בעלי ממוצע ציונים של 85 לפחות בתואר ראשון (במקרים חריגים: באישור ראש מחלקה וראש התוכנית לתואר שני).